Curus glas fusing / glaskunst

Elke maandag en op dinsdagmorgen kun je bij Claudia en Gerrit werken aan een glaskunstwerk naar eigen keuze voor slechts 10 euro per uur incl. btw. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zelf geen gereedschappen of glasoven hebben en toch glaskunst willen maken. Of mensen die alles willen leren over glas fusen, glas verlijming, glas casten, glas zandstralen, glas graveren, glas in lood, tiffany, brandschilderen enz. Zowel voor beginners als gevorderden. Claudia ontwerpt samen met jou je glaskunstwerk (ontwerpkosten zijn bij de cursus inbegrepen).

De cursus is voor beginners te boeken voor minimaal 4 aaneensluitende maandagen (dus 4 weken na elkaar op hetzelfde tijdstip). Daarna betaal je per les. Je betaalt enkel voor de uren die je aanwezig bent. Ben je ziek of ga je op vakantie dan betaal je natuurlijk niet. Je hoeft niet te poetsen, machines of gereedschappen zuiver te maken of ovenplaten te prepareren. Al deze werkzaamheden worden voor je uitgevoerd. Werkzaamheden die je thuis kunt doen, doe je thuis waardoor je de hele les volledig aan je glaskunstwerk kunt werken. Je kunt elk moment instromen als er nog plaats is.

Voor 2024-2025 zijn er 3 blokken die je kunt boeken: Op maandag van 9:00 tot 13:00 (helaas volgeboekt) en van 13:30 tot 17:30 (nog 3 plaatsen beschikbaar). Op dinsdag van 9:00 tot 13:00 (nog 3 plaatsen beschikbaar).
Let op! Er zijn per blok op maandag slechts 6 plaatsen beschikbaar en op dinsdag slechts 4. De cursus wordt niet gegeven tijdens de maanden juli en augustus, feestdagen en schoolvakanties. Je wordt tijdens de cursus begeleid door zowel Claudia als Gerrit.

Je kunt gratis gebruikmaken van al het gereedschap in het glasatelier van Claudia en Gerrit. De glassnijders, rondsnijders, lenzensnijders kniptangen, snijlatten en – haken, de zandstraalcabine, de lichtbakken, de Morton snijtafel, de Creator’s Cutter’s Mate Glass Cutter, de 3 kleine polijstmachines, de grote Provetro polijstmachine 30 met verschillende diamantschijven, de taurus (figuurzagen van glas), de grote zaagmachine, de kolomboormachine met waterdoorvoer om gaatjes te boren, de watergekoelde polijstmachine (haakse slijper), de dremel met diamantgereedschap enz. enz.
Verder is ook al het gereedschap voor het werken met glas, glaspoeders, frit, brandschilderen, pate de verre, glas in lood en tiffany aanwezig: Loodmessen, loodopeners, loodaandrukkers, loodhamers, loodtrekker, soldeerbouten, houten borden in div. maten, de Table foiler (voor het omwikkelen van de koperfolie) enz.
Tevens mag je gratis gebruikmaken van alle aanwezige mallen en dammen.
Je hoeft niets mee te brengen of aan te kopen, alle kleine materialen zijn gratis en voorzien: Van het gereedschap en machines tot glaspennen, scharen, overtrekpapier, tekenpapier, lijm, poetsspullen en poetsmiddel. poetsdoeken enz. enz. enz.
Wil je eens zien wat andere cursisten gemaakt hebben? Volg dan deze link voor een kleine selectie.

 

De additionele kosten

De kosten van het glas en eventuele stookkosten of verbruiksmaterialen dien je zelf te betalen.

Je kunt zelf glas aankopen of dit bij Claudia en Gerrit kopen. De prijzen van het glas, glaspoeder, stringers, verf, glas in lood, tiffany en verbruiksmaterialen zijn identiek aan de prijzen van Uniekglas (Someren).  Het zelf maken van frit (glaskorrels) is gratis.
Verder is er een ruim assortiment (kleine) stukken glas die tegen een voordelige prijs van 50 tot 60% korting aangekocht kunnen worden. Ook zijn er restanten van benodigde verbruiksmaterialen en kleine stukken glas die je gratis kan gebruiken.
De eventuele stookkosten zijn afhankelijk van wat je wil maken. Elk project heeft een andere temperatuur en tijd en sommige projecten moeten de glasoven twee keer bezoeken.
Claudia werkt met een energiemeter waarop zij exact kan aflezen hoeveel de oven verbruikt heeft. Daar wordt de btw bij geteld en een kleine vergoeding per stookbeurt voor de afschrijving van de glasoven. Claudia probeert altijd om kunstwerken van verschillende cursisten samen in de oven te leggen waardoor de kosten gedeeld kunnen worden. Liggen er 4 kunstwerken in de oven dan moet je denken aan een tarief tussen 5 a 7 euro
Dit tarief is enkel mogelijk voor diegenen die deze cursus volgen.
Wil je de ovens gebruiken zonder deelname aan de cursus dan kun je het Glas atelier huren op dinsdag of woensdagmorgen. De prijzen van de ovens, zagen, polijsten, gaatjes boren enz. betaal je dan tegen het commerciële tarief. 
Lees er hier alles over.
Let op: Deelname is altijd volledig op eigen risico. 
De voorwaarden kun je hier lezen.

Heb je interesse? Neem contact op

Adres

Sint-Franciscusstraat 33
3920 Lommel (Kolonie)
Belgie

email

claudia.kuyken@gmail.com

Telefoon

+32478476967