Curus glas fusing / glaskunst

Elke maandag kun je bij Claudia en Gerrit werken aan een glaskunstwerk naar eigen keuze voor slechts 10 euro per uur. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zelf geen gereedschappen of glasoven hebben en toch glaskunst willen maken. Of mensen die alles willen leren over glas fusen, glas in lood, tiffany enz. Zowel voor beginners als gevorderden. Claudia ontwerpt samen met jou je glaskunstwerk. De cursus is voor beginners te boeken voor minimaal 4 aaneensluitende maandagen (dus 4 weken na elkaar op hetzelfde tijdstip). Daarna betaal je per les. Je kunt elk moment instromen als er nog plaats is.
Wil je een heel jaar deelnemen kan dat natuurlijk ook. Dan ben je zeker van je plaats. 

Er zijn 3 blokken die je kunt boeken: van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:30 uur en van 18:30 tot 22:00 uur. Let op! Er zijn per blok slechts 6 plaatsen beschikbaar.  De cursus wordt niet gegeven tijdens de maanden juli en augustus, feestdagen en schoolvakanties. Je wordt tijdens de cursus begeleid door zowel Claudia als Gerrit.

Je kunt gratis gebruikmaken van al het gereedschap in het glasatelier van Claudia en Gerrit. De glassnijders, kniptangen, snijlatten en – haken, de zandstraalcabine, de tafelboormachine, de Morton snijtafel, de polijstmachines, de Provetro polijstmachine 30 met verschillende diamantschijven, de hand-polijstmachine, de taurus, de grote zaagmachine enz. enz.
Verder is ook al het gereedschap voor het werken met glaspoeders, frit, glas in lood en tiffany aanwezig: Loodmessen, loodopeners, loodaandrukkers, loodhamers, loodtrekker, soldeerbouten, de Table foiler (voor omwikkelen van de koperfolie) enz.
Tevens mag je gratis gebruikmaken van alle aanwezige mallen.
Je hoeft niets mee te brengen of aan te kopen, alles is voorzien van het gereedschap tot glaspennen, scharen, overtrekpapier, lijm, poetsspullen enz. enz. enz.

 

De additionele kosten

De kosten van het glas en eventuele stookkosten of verbruiksmaterialen komen boven op de prijs.

Je kunt zelf glas aankopen of dit bij Claudia en Gerrit kopen. De prijzen van het glas, glaspoeder, stringers en verbruiksmaterialen zijn identiek aan de prijzen van Uniekglas (Someren).  Het zelf maken van frit (glaskorrels) is gratis.
Verder is er een ruim assortiment (kleine) stukken glas die tegen een voordelige prijs van 50 tot 60% korting aangekocht kunnen worden. Ook zijn er restanten van benodigde verbruiksmaterialen die je gratis kan gebruiken.
De eventuele stookkosten zijn afhankelijk van wat je wil maken. Elk project heeft een andere temperatuur en tijd en sommige projecten moeten de glasoven twee keer bezoeken.
Claudia werkt met een energiemeter waarop zij exact kan aflezen hoeveel de oven verbruikt heeft. Daar wordt de btw bij geteld en een kleine vergoeding per stookbeurt voor de afschrijving van de glasoven. Claudia probeert altijd om kunstwerken van verschillende cursisten samen in de oven te leggen waardoor de kosten gedeeld kunnen worden.
Dit tarief is enkel mogelijk voor de personen die deze cursus volgen.
Let op: Deelname is altijd volledig op eigen risico. 
De voorwaarden kun je hier lezen.

Heb je interesse? Neem contact op

Adres

Sint-Franciscusstraat 33
3920 Lommel (Kolonie)
Belgie

email

claudia.kuyken@gmail.com

Telefoon

+32478476967