Een kunstenaarspad

Glas houdt nu al 15 jaar mijn aandacht vast, wat verbazingwekkend is, want ik heb heel veel interesses die me allerlei richtingen opsturen. Niet altijd in de vorm van glaskunst maar ook als glazen flessen, weckpotten en alle andere soorten glas in verschillende soorten en maten.

Inspiratie

Ik ben ontroerd door de schoonheid van de aarde, de zee, het water, de lucht en alle andere natuurverschijnselen. Ik ben gebiologeerd door kleur, vorm, contrast, kleurenspel, patronen en complexiteit.

Mijn studio bevindt zich in Lommel (België) een stad dicht bij de Nederlandse grens. Elke ochtend is het eerste wat ik doe de glasoven openen en een wandeling maken met mijn lieve Zwitserse herder Kelte.

Als het heet is, leeft glas!

Gesmolten glas bestaat uit zand en metaaloxiden in combinatie met buitengewone, verblindende hitte. Het resultaat is een materiaal dat stroomt als honing, golven en de zee. Wanneer het heet is, leeft glas! Het beweegt gracieus en onverbiddelijk als reactie op de zwaartekracht en centripetale kracht. Het bezit een innerlijk licht en een transcendente stralingswarmte, waardoor het tegelijkertijd één van de meest lonende en één van de meest frustrerende materialen is voor een kunstenaar om mee te werken.

Mijn doel

Zodra het glas in de glasoven staat kun je er niets meer aan veranderen. Soms zijn de resultaten niet wat je verwacht, omdat glas op mysterieuze manieren vloeit en soms overtreft het ieders verwachting.
Daar streef ik naar!!

Wil je meer over mij weten?