Glas atelier huren?
Lees er alles over.

ATELIER VERHUUR

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Basisgereedschappen en basismaterialen
Inbegrepen in de huurprijs van € 7,00 per uur (per persoon)

Glassnijders etc. Wij hebben glassnijders, rondsnijders, cirkelsnijders, breektangen, knabbeltangen, mozaïek knippers, linialen, lijm en poetsdoeken, Het gebruik daarvan behoort tot het basisgereedschap bij de verhuur van de atelierruimte.
Werken met glaspoeder. We hebben alle materialen die nodig zijn om te werken met glaspoeder. Het gebruik daarvan behoort tot het basisgereedschap bij de verhuur van de atelierruimte.
UV-verlijming.
We hebben alle materialen (uv-lampen) in huis voor uv-verlijming van glas. Het gebruik daarvan behoort tot het basisgereedschap bij de verhuur van de atelierruimte.
Lichtbakken. We hebben drie lichtbakken die vrij gebruikt kunnen worden bij huur van de atelierruimte.
Polijsten. We hebben 3 kleine polijstmachines (2 x Kristall en 1 x De grinder) die vrij gebruikt kunnen worden bij huur van de atelierruimte.
Glas in lood. We hebben alle materialen om te werken in Glas in lood. Borden, loodmessen, loodopeners, loodaandrukkers, loodhamers, loodtrekker en soldeerbouten. Al deze materialen kunnen gratis gebruikt worden bij verhuur van de atelierruimte.
Tiffany techniek. We hebben alle materialen om te werken met de Tiffany techniek. Tevens hebben we de Table foiler (voor omwikkelen van de koperfolie) die ook vrij gebruikt mag worden bij huur van de atelierruimte.
Morton snijtafel. In het glasatelier bevindt zich ook de morton snijtafel waardoor je gemakkelijk rechte stukken glas kunt snijden. Zowel horizontaal, verticaal als diagonaal. Dit bespaart je vele uren snijwerk. Tevens hebben we de: Creators Cutter’s Mate Plus Cutting System. Het gebruik van de snijtafel en het cutting system is inbegrepen bij het verhuur van het atelier.
Brandschilderen. Ook het gebruik van kwasten, daskwast, sleepers om te brandschilderen behoren tot het gereedschap wat gratis gebruikt mag worden bij het verhuur van het atelier.
Pate de verre. We hebben alle materialen om te werken met de Pate de verre techniek. Van al deze materialen mag ook vrij gebruikt worden bij huur van de atelierruimte.
Casten. We hebben alle materialen en gereedschappen om te casten deze zijn inbegrepen in de huurprijs. Vormmaterialen, zand enz. Tevens is het gebruik van klei ook inbegrpen in de huurprijs. Het gebruik van de droogkast is gratis echter de verbruikte stroom wordt u wel aangerekend. Het beste kunt u, uw mallen gewoon laten drogen aan de lucht. 

Apparatuur Niet inbegrepen in de prijs van het verhuur van het atelier.  (Alle aparatuur is nieuw aangekocht in 2021-2022 en in zeer goed staat).

De glaszaagmachine met professionele diamant zaagblad (diameter 350 mm). De hoogte die maximaal gezaagd kan worden is 100 mm. Voor kleine klussen geldt onderstaand tarief. Heeft u echter een grote klus dan wordt het tarief per zaagklus met ons van tevoren afgesproken.  

De zandstraalcabine heeft een afmeting van 120 x 60 x 60 cm (l x b x h). De cabine heeft zowel een voor-opening als zij-openingen, zodat ook grote en lange objecten gestraald kunnen worden. We stralen met witte edelcorund, korrel 180. Hiermee is eventuele ontglazing zeer goed weg te stralen als voorbereiding op bijvoorbeeld een firepolish. Tevens geeft het een mooie fijne mattering aan glas. De zandstraal cabine heeft een grote compressor met ketelinhoud van 200 liter. Daarnaast een krachtige pomp met een vermogen van 4.0 pk. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende luchtcapaciteit van 539 liter per minuut

Andere materialen dan glas mogen niet gestraald worden in de cabine om verontreiniging van gestraald glas tegen te gaan!

Snijplotter / Straalfolie. Wij kunnen op verzoek ook teksten en afbeeldingen vanuit de computer snijden op onze snijplotter (maximale breedte 60 cm bij 10 meter lengte). De kosten hiervoor zijn in overleg.

Provetro polijstmachine 30 cm. Links- en rechtsdraaiend mogelijk. Elektronisch gestabiliseerde draaisnelheid instelbaar tussen 330 en 850 tpm.
Met alle mogelijke diamantschijven (grid / korrel 60, 120, 200, 400, 500, 800 en 1500) en polijstschijf. Bij gebruik van de polijstmachine is het serum om te polijsten in het tarief inbegrepen.

De taurus zaagmachine. Met deze zaagmachine kunt u “figuurzagen in glas”. Hoeken die onmogelijk zijn te snijden zijn voor deze machine een peulenschil.

Professionele watergekoelde polijstmachine (haakse slijper) van het merk SPERO met een variabel toerental, vermogen van 1400Watt. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het polijsten, Regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie.

Gebruik van de twee ovens.

 

Prijslijst in detail

De prijzen zijn exclusief 21% BTW

       
     

ALGEMEEN

   

Werkruimte

€ 7,00 p/u

incl. alle  basisgereedschappen en basismaterialen (zie bovenstaande opsomming)

Huur mallen (incl. het primeren van de mallen, indien nodig)

€ 5,00 p/mal

Geldig voor alle aanwezige mallen zowel rvs/inox als keramiek (ongeacht het formaat)

Advies

€ 30,00 p/u

Indien gevraagd. Minimum is 0,5 uur, afgerond naar boven naar halve uren.
Let op: Advies is geen begeleiding!

Begeleiding

€ 40,00 p/u

Indien gevraagd. Minimum is 0,5 uur, afgerond naar boven naar halve uren. Tarief is inclusief alle benodigde gereedschappen en gebruik  van machines

Ontwerpen glasfusing / glas in lood / tiffany project

€ 50,00 p/project

Indien gevraagd. 

Werkzaamheden door medewerkers van het atelier

€ 50,00 p/u

Indien gevraagd. Minimum is 0,5 uur, afgerond naar boven naar halve uren.
Tarief is inclusief alle benodigde gereedschappen en gebruik  van machines

———-

   

KOUDBEWERKING

Indien door onze medewerkers uitgevoerd: € 50/uur. Minimaal 1/2 uur.

 

Koudbewerking (zagen op taurus /  slijpen, polijsten op provetro)

€ 18,00 p/u

incl. benodigdheden zoals slijp/polijstpads en serum.

Koudbewerking: zandstralen

€ 18,00 p/u

Witte edelcorund, korrel 180. Het is alleen mogelijk om schoon glas te zandstralen, geen andere materialen

Koudbewerking (zagen op de zaagmachine)   Het tarief wordt van te voren met u afgesproken. Dit is afhankelijk van wat u wil zagen.

Gat boren 3, 4, 5 en 6 mm

€ 2,00 / gat.

Geheel op eigen risico.
Tafelboormachine met
waterdoorvoer.

———-

   

OVENS

 

 

Hoge glasoven (fusing, kleine castings), 45 x 45 x 30 cm binnenmaat (lxbxh)

€ 23,00 / stook, max 24 uur. Daarna € 1,00 voor elk uur extra

Inclusief primeren van de ovenplaat.
Regelaar: Bentrup Compact TC 88 (TC 88E). Westeng ovenbouw

Grote glasoven (fusing, castings), binnenmaat 65 x 65 x 19 cm (lxbxh)

€ 40,00 / stook, max 24 uur. Daarna € 1,75 voor elk uur extra.

Inclusief primeren van de ovenplaat 
Regelaar: Bentrup Compact TC 88 (TC 88E) Westeng ovenbouw

———-    
MATERIALEN Deze kunt u zelf meebrengen of bij ons aan kopen. Tegen de volgende tarieven:

Glas

  Aan te kopen tegen prijzen van Uniekglas.

Glaspoeders / frit / stringers etc.

  Aan te kopen tegen prijzen van Uniekglas.
Verf, transfers, tin, zandstraalfolie   Aan te kopen tegen prijzen van Uniekglas.

Thinfire paper (Bullseye), 1 meter breed

€ 6,90

Verkoop per 50 cm, 1 m breed

Keramisch vilt 3 mm dik, 1 meter breed

€ 16,25

Verkoop per 50 cm, 1 m breed

     

 

Contacteer ons